GOTUJ Z REGIONALNĄ - JAGNIĘCINA Z KASZĄ KUSKUS PO FRANCUSKU

  • 05.05.2021, 10:44
  • Izabela Kiermasz
20210501-gzr-jagniecina-z-kasza-kuskus.mp4
loadingŁaduję odtwarzacz...
Rodowity Francuz Sebastien Rebiere odwiedził Żary, rodzinne miasto żony Anny Olszewskiej i przygotuje ulubione danie z jagnięciny.

Rodowity Francuz Sebastien Rebiere odwiedził Żary, rodzinne miasto żony Anny Olszewskiej i przygotuje ulubione danie z jagnięciny.

Izabela Kiermasz

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Sébastien
Sébastien 06.05.2021, 17:41
Jagnięcina z kaszą kuskus dla 6 osób

Składniki:
4/5 łyżek oliwy z oliwek
1 duża cebula
2 marchewki
4 pomidory
2 rzepy
1/2 kostki bulionu drobiowego
2 ząbki czosnku
3 łyżeczki przypraw: curry + masala + kminek
1 łyżeczka chili
1 puszka przecieru pomidorowego
100 g rodzynek
300 g cieciorki
600 g jagnięciny
1 duża cukinia

Czas całkowity: 1h
Przygotowanie: 25 min
Gotowanie: 35 min

Krok 1 Umyj i obierz marchewki, rzepę, pomidory i pokrój w kostkę.
Krok 2 Do garnka wlej 4/5 łyżek oliwy z oliwek. Podsmaż cebulę i rzepę
Krok 3 Wlej do garnka równowartość 1 litra wody i dodaj kostkę bulionu z drobiu, koncentrat pomidorowy, marchewkę, pomidory i przyprawy. Przykryj garnek i gotuj przez 25 minut
Krok 4 W międzyczasie umyj cukinię i pokrój w kostkę, a cieciorkę opłucz.
Krok 5 Podsmaż jagnięcinę na patelni aż się zarumieni.
Krok 6 Po upływie 25 minut dodaj mięso, rodzynki, cukinie i cieciorkę.
Krok 7 Gotuj przez 20 minut.
Krok 8 Podawaj z delikatną kaszą kuskus.

Bon appétit !
Sébastien

Pozostałe